Juhtúrós haluska (Bryndzove Halusky)

Juhtúrós haluska (Bryndzove Halusky)

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, zsírját leszűrjük.
  • A reszelt burgonyából, tojásból, lisztből sóból, kellő mennyiségű vízzel galuskatésztát készítünk. A tésztát forró, sós vízbe szaggatjuk, és ha feljöttek a víz tetejére kb. 3-4 percig főzzük.
  • Ezt követően leszűrjük, kevés kisütött szalonna zsírral elkeverjük, kizsírozott sütőedénybe tesszük. Meghintjük az összemorzsolt juhtúróval, megöntözzük tejföllel és megszórjuk a kisütött szalonnapörccel. Előmelegített sütőben kissé összepirítjuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Az idők folyamán az elkészítésen annyit változtattam, hogy késes aprítóval vágom össze a megtisztított, felkockázott nyers burgonyát. (Sajnos még most sem szerettem meg a krumplireszelést.) Az így kapott burgonyareszeléket rögtön felhasználom, de ebben az esetben - mivel a levét nem nyomkodjuk ki - több lisztre van szükség a kellő galuska állag eléréséhez.