Joghurtos-tejszínes epertorta

Joghurtos-tejszínes epertorta

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:
  • a tetejére és az oldalára:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A tojásokat feltörjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat és a kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan hozzávegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  • Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, aminek az aljára sütőpapírt vagy alufóliát teszünk. (A legegyszerűbb: a forma alját kivesszük, beborítjuk alufóliával, a körben lelógó részt a másik oldalára visszahajtjuk, és így tesszük be a tortakarimába.) A piskótát 180 - légkeveréses 165 - fokon megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  • Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és 25 dkg-ot félreteszünk belőle. A habtejszínt robotgéppel kemény habbá verjük – mikor a hab kezd összeállni, akkor szórjuk bele a 2 tasak habfixet – ha kész, felhasználásig hűtőbe tesszük. (A habtejszín mindig hideg legyen, és a robotgépet alacsony fordulatszámra állítsuk.)
  • A maradék 15 dkg epret, gyümölcsjoghurtot, cukrot és a zselatinfixet kézimixerrel pürésítjük. A joghurtos krémhez finoman hozzákeverjük a felvert tejszint. A tortaformát folpack fóliával kibéleljük. A kihűlt tortaalap aljáról a papírt/fóliát lehúzzuk, a lapot visszahelyezzük a formába. A 25 dkg epret szeletekre vágjuk. A forma oldalát eperszeletekkel kirakjuk, majd belesimítjuk a tejszínes joghurt krémet. A maradék eperrel pedig a torta tetejét szépen kirakosgatjuk, majd a tortát a hűtőbe tesszük.
  • A tasakon lévő útmutatás szerint elkészítjük a tortazselét és vékonyan bevonjuk vele a tortát. Az elkészült tortát minimum 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a folpack fólia segítségével a tortát a formából kiemeljük, eltávolítjuk a fóliát és úgy szeleteljük fel.
Mennyiség: 1 személyre