Joghurtos-fokhagymás kifli

Joghurtos kifli

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a tetejére:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel megdagasztjuk, és kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, kicsit átgyúrjuk, és egy-egy kb. 0,5 cm vastag körlapokká nyújtjuk. A körlapokat 8-8 cikkre vágjuk, és kifli alakúra felsodorjuk.
  • A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, és kb. újabb 40 percet kelesztjük. A kelesztés végén a kifliket a magokkal - esetleg durva szemű sóval megszórjuk -, vízzel lepermetezzük, és előmelegített, 210 fokos (légkeveréses 190 fok) sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. (A kifliket a sütőből kivéve, még forrón kenjük le kevés sós vízben elkevert reszelt fokhagymával.)
Mennyiség: 1 személyre