Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A piskótatésztához a tojásokat, kristálycukrot, lisztet, vaníliás cukrot, sütőport és a sót habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott, de már langyosra hűlt vajat.
- A tésztamasszát egy kivajazott-lisztezett, kb. 26 cm átmérőjű gyümölcstorta formába öntjük, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (kb. 15 perc)
- Közben elkészítjük a joghurt krémet: a Hulala-t kemény habbá verjük, félretesszük. A joghurtot a narancs/vanília aromával és a zselatinfix-szel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és azzal is habosra keverjük. Apránként óvatosan összevegyítjük a habbal.
- A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a krémet. Feldíszítjük a gyümölcsökkel, és az utasítás szerint elkészített zselével a torta tetejét bevonjuk.
Mennyiség:
1 személyre