Húsvéti tojástál

Húsvéti tojástál

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
  • a sünihez:
  • az egérkékhez:
  • a gombához:
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Süni: 3 db megtisztított tojást hosszában kettévágunk, sárgájukat kiemeljük. A kiemelt tojássárgákat, - a burgonyanyomón áttört - burgonyával, lereszelt vöröshagymával, vajjal/margarinnal, kevés mustárral és majonézzel krémesre kikeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, majd habzsákba téve (vagy kanállal) a félbevágott tojásfehérjékbe töltjük. Tüskének a vékony csíkokra vágott paprikát tűzködjük bele. (Sárgarépából, paprikából, szemes borsból stb. készíthetünk szemet és orrot is a süninek.)
  • Egérke: a retket felkarikázzuk, és 2-2 fülecskét nyomunk 3 db kemény tojásba, majd az egész borsból szemeket, illetve orrocskát nyomunk a tojások elejére. (Snidlingből farkincát is készíthetünk.)
  • Gomba: A paradicsom talpát levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd ezt a kalapot a megmaradt 1 kemény tojásra ültetjük, melynek az alját vágjuk le, hogy biztonságosan megálljon. A paradicsom kalapot majonézzel pöttyözzük.
  • Az elkészült "alkotásokat" salátalevéllel díszített tálra ültetve kínáljuk. (A Tescóban jelenleg (2012. márc.) kapható kimondottan "tojástartós" tál.)
Mennyiség: 1 személyre