Húsgombócok zöldségraguval

Húsgombócok zöldségraguval

Hozzávalók

0/26Hozzávalók
    a húsgombócokhoz:
  • a sütéshez:
  • a raguhoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A húsgombóchoz a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és a többi hozzávalóval együtt, összedagasztjuk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk, és olajban kisütjük.
  • A raguhoz az olajon, a szeletekre vágott vörös- és lilahagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a felaprított fokhagymát, és rövid ideig pirítjuk. A sűrített paradicsomot a borral (vízzel) elkeverjük, és a hagymára öntjük. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és a babérlevéllel.
  • A cukkinit és a répát vékony hasábokra vagy kockákra vágjuk, és a kukoricával együtt a hagymához adjuk. A ragut fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, a folyadékot vízzel pótoljuk. A végén reszelt citromhéjjal, valamint citromlével ízesítjük.
  • Köretként párolt rizst adhatunk hozzá, de fogyasztható csak magában, friss kenyérrel.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1 748 kcal, 1 adag/437 kcal