Hozzávalók
-
a húsgombócokhoz:
- a sütéshez:
- a raguhoz:
Elkészítés
- A húsgombóchoz a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és a többi hozzávalóval együtt, összedagasztjuk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk, és olajban kisütjük.
- A raguhoz az olajon, a szeletekre vágott vörös- és lilahagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a felaprított fokhagymát, és rövid ideig pirítjuk. A sűrített paradicsomot a borral (vízzel) elkeverjük, és a hagymára öntjük. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és a babérlevéllel.
- A cukkinit és a répát vékony hasábokra vagy kockákra vágjuk, és a kukoricával együtt a hagymához adjuk. A ragut fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, a folyadékot vízzel pótoljuk. A végén reszelt citromhéjjal, valamint citromlével ízesítjük.
- Köretként párolt rizst adhatunk hozzá, de fogyasztható csak magában, friss kenyérrel.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 748 kcal, 1 adag/437 kcal