
Hozzávalók
-
a tésztához:
- Diótöltelék:
- Máktöltelék:
- Mogyorótöltelék:
- Gesztenyetöltelék:
- Lekvártöltelék:
Elkészítés
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejföllel és sóval gyorsan összegyúrjuk. Ezután 3 részre osztjuk, a cipókat egyenként kissé meggömbölygetjük, majd letakarva 15 percig pihentetjük. Ezalatt el tudjuk készíteni a töltelékeket.
- A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy kb. 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokból lesz majd a negyedik cipónk. A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanál tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakúra hajlítjuk.
- Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben – légkeveréses sütő esetén - 165º-on kb. 15 percig sütjük. A hókifliket még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk. A kiflik végeit felolvasztott tortabevonó étcsokiba is márthatjuk.
- Fémdobozban sokáig eláll. – már ha marad belőle…. -
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
A tészta mennyisége két különböző töltelékhez elegendő!