Hókifli

Hókifli

Hozzávalók

0/26Hozzávalók
    a tésztához:
  • Diótöltelék:
  • Máktöltelék:
  • Mogyorótöltelék:
  • Gesztenyetöltelék:
  • Lekvártöltelék:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejföllel és sóval gyorsan összegyúrjuk. Ezután 3 részre osztjuk, a cipókat egyenként kissé meggömbölygetjük, majd letakarva 15 percig pihentetjük. Ezalatt el tudjuk készíteni a töltelékeket.
  • A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy kb. 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokból lesz majd a negyedik cipónk. A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanál tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakúra hajlítjuk.
  • Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben – légkeveréses sütő esetén - 165º-on kb. 15 percig sütjük. A hókifliket még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk. A kiflik végeit felolvasztott tortabevonó étcsokiba is márthatjuk.
  • Fémdobozban sokáig eláll. – már ha marad belőle…. -
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A tészta mennyisége két különböző töltelékhez elegendő!