Hatlapos

Hatlapos

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a krémhez:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A lisztben elkeverjük a szalakálit, majd a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk őket. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk (kb. 30x40 cm), és a kiken, kilisztezett tepsi hátoldalán világosra sütjük.
  • A krémhez a cukrot lábasban kicsit karamellizáljuk, majd felöntjük kb. 7-8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék tejjel és a vajjal simára keverjük, majd a felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük és folyamatosan kevergetjük. A krémmel a lapokat megkenjük, és kissé lenyomkodjuk, másnap szeleteljük.
Mennyiség: 1 személyre