Hagymás bab

Hagymás bab

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, a pörcöket kiszedjük. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzákeverjük a lereszelt fokhagymát, kicsit pirítjuk. Erre kerül a leszűrt bab, vöröset is, fehéret is használhatunk hozzá.
  • Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük sóval, őrölt borssal, aki szereti csípős paprikával, és kb. 0,5 dl vizet öntünk hozzá. Pár perc alatt jól összefőzzük, a tetejére szórt szalonnapörccel és friss kenyérrel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag/1 020 kcal, 1 adag/510 kcal