Habos túróslepény

Habos túróslepény

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és egy vajjal kikent, kilisztezett közepes méretű (20x36 cm-es) tepsibe terítjük. Megszórjuk a búzadarával, a töltelék többi hozzávalóit elkeverjük, és egyenletesen rákenjük a tésztaalapra.
  • 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt majdnem készre sütjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük. A habot a sütőből kivett tészta tetejére kenjük, a tetejét fogazott élű habkártyával vagy villával elsimítjuk.
  • A sütőt közben 140 fokra állítjuk, visszatesszük a süteményt és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Kihűlve, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 24 kocka/5 284 kcal, 1 kocka/220 kcal