
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg kristálycukrot, a sütőport, a sót és annyi tejfölt, hogy a tészta jól nyújtható legyen. Összegyúrjuk, és félujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy kb. 30x20 cm-es tepsit.
- A meggyet kimagozzuk, jól lecsepegtetjük, elkeverjük 5 dkg cukorral. Az édes morzsát összekeverjük a darált dióval. A tésztát először megszórjuk a diós morzsa kétharmadával, rászórjuk a meggyet, majd ismét meghintjük a maradék diós morzsával.
- 200 fokra (légkeveréses 170 fok) előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Közben a tojások fehérjét a maradék 15 dkg cukorral keményre felverjük. Amikor a tészta megsült a habot a tetejére simítjuk, és a hőfokot 90-100 fokosra állítva, addig sütjük, amíg a hab megszárad. (Pirulnia nem szabad!)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
20 szelet/5 126 kcal, 1 szelet/256 kcal