Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A lisztet a sütőporral és sóval elkeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a felvert fehérjét. A gyümölcstortaformát vajjal kikenjük, belesimítjuk a piskóta masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
- A tasakon lévő előírás szerint elkészítjük a vaníliakrémet, és a kihűlt piskótára öntjük. A gyümölccsel/gyümölcsökkel feldíszítjük a tortát, és rácsorgatjuk - az előírás szerint felfőzött - tortazselét.
- Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen. Tejszínhabbal tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre