Gyümölcsös túrótorta

Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Egy kb. 18 cm-es tortaforma alját papírral kibéleljük, beleöntjük a piskótamasszát, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük.
  • A mascarponét a por- és vaníliás cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, végül a citromlében elkevert zselatinfixet. A tortakarika oldalát sütőpapírcsíkkal kibéleljük, belehelyezzük a piskótalapot, megkenjük a lekvárral, majd rásimítjuk a túrókrémet.
  • Fél órára a hűtőbe tesszük. A gyümölcsöt a torta tetején szépen elrendezzük, és bevonjuk az utasítás szerint elkészített tortazselével. Tálalás előtt a tortát a karikából kiemeljük, oldalát szeletelt mandulával, vagy kissé megpirított kókuszreszelékkel díszíthetjük.
Mennyiség: 1 személyre