
Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Egy kb. 18 cm-es tortaforma alját papírral kibéleljük, beleöntjük a piskótamasszát, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük.
- A mascarponét a por- és vaníliás cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, végül a citromlében elkevert zselatinfixet. A tortakarika oldalát sütőpapírcsíkkal kibéleljük, belehelyezzük a piskótalapot, megkenjük a lekvárral, majd rásimítjuk a túrókrémet.
- Fél órára a hűtőbe tesszük. A gyümölcsöt a torta tetején szépen elrendezzük, és bevonjuk az utasítás szerint elkészített tortazselével. Tálalás előtt a tortát a karikából kiemeljük, oldalát szeletelt mandulával, vagy kissé megpirított kókuszreszelékkel díszíthetjük.
Mennyiség:
1 személyre