
Hozzávalók
- a gombóchoz:
Elkészítés
- A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, kipirítjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron felaprózott vöröshagymát megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát. Felöntjük a füstöltlével, valamint 1 l vízzel. Beletesszük a paprikát, és cérnával összekötött zellerzöldet, majd amikor a leves felforrt, a pörkölt kockát is.
- Csendes forralással kb. félórát főzzük, közben elkészítjük a gombócokat. A burgonyapüré port 3 dl forró, sós vízzel elkeverjük, kicsit állni hagyjuk, majd újból jól összekeverjük. Amikor langyos hozzáadjuk a tojást, az összevágott petrezselymet, valamint annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, melyet a levesben készre főzzük.
- A levest valószínűleg sózni nem kell, mivel kellő sósság eléréséhez a füstölt lé és a pörkölt kocka elegendő.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/1 138 kcal, 1 adag/173 kcal