Hozzávalók
- a levesbetéthez:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, a zöldpaprikával és a zellerzölddel együtt, 2 liter vízben feltesszük főni. (Víz helyett - ha van - használhatunk füstöltlét, vagy főtt burgonya levét is.)
- A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A pörcöket kiszedjük, és a visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rászórjuk a lereszelt fokhagymát, a pirospaprikát. Kevés vízzel felengedjük, és hozzáadjuk a leveshez. Ízesítjük sóval, őrölt borssal - ha szeretjük - csípős paprikával. Mikor a zöldségek megpuhultak, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egyet forralunk rajta.
- A gombás táskához a hagymát apróra vágjuk, a felhevített olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, és addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Ha kihűlt aprítógéppel pépesítjük, vagy ledaráljuk. A tojásokból és a lisztből tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk.
- A fele tésztára a gombáskrémből kis halmokat teszünk, a szabadon maradt tészta felületet a tojással lekenjük, majd ráborítjuk a tészta másik felét. Tenyerünk élével a tésztát a töltelék körül lenyomkodjuk, majd derelyevágóval négyzetesre vágjuk, és sós vízben kifőzzük. A kifőtt táskákat tányérokba szétosztjuk, rámerjük a forró levest, és rászórjuk a szalonnapörcöt.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
8 adag/1 640 kcal, 1 adag/205 kcal