Gombás ravioli tejszínes sajtszószban

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a mártáshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Először a tölteléket készítjük el. A gombát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Az olajon a vöröshagymát megdinszteljük, rászórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a száráról lecsipkedett kakukkfűvel (ha nincs friss, használhatunk szárítottat is), és fedő nélkül addig pároljuk, amíg a levét elfövi. (Ha krémállagú tölteléket szeretnénk, akkor az egészet aprítógéppel pürésíthetjük.) Amennyiben a gombatölteléket túl hígnak találnánk, keverjünk bele kevés zsemlemorzsát.
  • A lisztből és a tojásokból szép, sima tésztát gyúrunk, majd folpackkal letakarva egy félórára a hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a mártást: a lisztet a vajon fehéredésig pirítjuk, levéve a tűzről hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt fokhagymát, a sót és a szerecsendiót. Visszatéve a tűzre besűrítjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Mikor elértük a mártás sűrűséget, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és egyet forralunk rajta. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt sajtot.
  • A pihentetett tésztát lisztezett deszkán, vagy tésztagéppel vékonyra kinyújtjuk. A tésztából kb. 8,5 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. A tésztakorongok közepébe 1-1 kiskanál gombatölteléket teszünk, a tészta szélét vízzel lekenjük (így jobban összetapad), félbehajtjuk, és az így kapott félkörök szélét villával jól lenyomkodjuk. (Egyszerűbb a művelet, ha rendelkezünk ravioli / derelyeformázó szettel.)
  • Ebből a tésztaadagból kb. 48 db ravioli készíthető. A raviolikat sós vízben kifőzzük, meglocsoljuk a sajtszósszal, és a tetejét meghinthetjük reszelt sajttal. (A töltött raviolik jól fagyaszthatók!)
Mennyiség: 1 személyre