Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a mártáshoz:
Elkészítés
- Először a tölteléket készítjük el. A gombát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Az olajon a vöröshagymát megdinszteljük, rászórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a száráról lecsipkedett kakukkfűvel (ha nincs friss, használhatunk szárítottat is), és fedő nélkül addig pároljuk, amíg a levét elfövi. (Ha krémállagú tölteléket szeretnénk, akkor az egészet aprítógéppel pürésíthetjük.) Amennyiben a gombatölteléket túl hígnak találnánk, keverjünk bele kevés zsemlemorzsát.
-
-
- Ebből a tésztaadagból kb. 48 db ravioli készíthető. A raviolikat sós vízben kifőzzük, meglocsoljuk a sajtszósszal, és a tetejét meghinthetjük reszelt sajttal. (A töltött raviolik jól fagyaszthatók!)
Mennyiség:
1 személyre