Gombás füstölt csülök

Gombás füstölt csülök

Hozzávalók

0/6Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A füstölt csülköket elkészítés előtt 2 nappal egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy a felesleges só kioldódjon. Másnap puhára főzzük, és a főzővízben hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt a csontokat kihúzogatjuk és a húst hűtőbe tesszük.
  • Az elkészítés napján a gombát megmossuk, lesikáljuk, és szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tepsit olajjal kikenünk. A maradék olajban a gombát addig pirítjuk, amíg a levét elfövi, közben sóval és őrölt borssal ízesítjük.
  • A csülköket vastag szeletekre vágjuk, a tepsibe fektetjük, és ráhalmozzuk a párolt gombát. Ráöntjük a bort, lefedjük alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. egy órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, és a húst néhány perc alatt fólia nélkül kicsit megpirítjuk.
  • Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. (Készíthetjük úgy is, hogy a húst nem szeleteljük fel, hanem a kihúzott csülökcsontok helyére töltjük be a gombát.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

10 adag/11 430 kcal, 1 adag/1 143 kcal