Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltéshez és szóráshoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A langyos tejben egy mokkáskanálnyi cukrot és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
  • A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, a tejfölt, a maradék cukrot és tejet.
  • A tésztát összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük, 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.
  • Minden korongra egy kiskanálnyi gesztenyemasszát teszünk, felcsavarjuk és kifliket formázunk belőle.
  • Forró (200 fokos) sütőben aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás cukorban megforgatjuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen: 56 db/3948 kcal, 1 db/71 kcal