Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A tojásokat különválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, sütőport és végül a megszitált kakaóport. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belevegyítjük a kakaós masszába.
- Egy kb. 32x22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskótatésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses 165 fok) kb. 40 perc alatt megsütjük. A tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a margarint 15 dkg porcukorral, majd a rummal és végül a gesztenyemasszával habosra keverjük. A pudingport 5 dkg kristálycukorral és 1 dl hideg tejjel elkeverjük. A maradék 2 dl tejet felfőzzük, a tűzről levéve folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés vajkrémhez. A habtejszínt a 2 dkg porcukorral, majd a habfixálóval kemény habbá felverjük. A tepsit folpackkal kibéleljük, belehelyezzük a piskótalapot, rásimítjuk gesztenyekrémet, majd a tejszínhabot, és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor 5X5 cm-es kockákra vágjuk, melyek tetejét meghinthetjük kakaóporral (reszelt csokival, reszelt gesztenyemasszával).
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
24 kocka/6 320 kcal, 1 kocka/263 kcal