Gesztenyebomba

Gesztenyebomba

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
  • a piskóta alaphoz:
  • a mázhoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Először elkészítjük a piskótaalapot. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a liszttel jól kikeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. A sütőlapot papírral kibéleljük, elsimítjuk rajta a piskótamasszát, és előmelegített, 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben aranysárgára sütjük. (A piskótatésztát olyan nagyságúra simítsuk el, hogy a bomba elkészítéséhez használt félgömb alakú tálunk átmérőjét meghaladja.)
  • A lereszelt gesztenyemasszát a rummal és a vajjal kikeverjük. Egy félgömb alakú tálat kiöblítünk, folpackkal kibélelünk, majd újra kiöblítjük. (Ez azért szükséges, hogy könnyű legyen a formából kiborítani, illetve a fóliát lehúzni róla.) A tál alját és oldalát a gesztenyemasszával kisujjnyi vastagon beborítjuk, és a tálat a hűtőbe tesszük.
  • A habtejszínt a porcukor felével kemény habbá verjük, a túrót egészen krémesre áttörjük, hozzáadjuk a maradék porcukorral elkevert zselatinfixet, majd óvatosan belevegyítjük a tejszínhabot is. Ezt a krémet beletöltjük a gesztenyemasszával kibélelt tálba, visszatesszük a hűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
  • Ekkor a tetejét kirakjuk a magozott meggyszemekkel. A tál méretére vágott piskótalapot a nutellával megkenjük, és a krémes felével lefelé a meggyszemekre borítjuk. A tetejét betakarjuk a lelógó fóliával, és egy napra a hűtőbe tesszük.
  • Másnap tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, rácsurgatjuk a felolvasztott tortabevonót, és annyi időre tesszük ismét a hűtőbe, amíg a csokoládé megszilárdul, tálaláskor tortaszerűen szeleteljük. (Nemcsak gesztenye-, hanem igazi kalóriabomba!)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 12 szelet/4 336 kcal, 1 szelet/361 kcal