
Hozzávalók
Elkészítés
- A füstölt húst egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, hideg vizet ráöntve, teljesen puhára főzzük.
- A zöldbabot a babérlevéllel és annyi vízzel, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. A lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítünk, rászórjuk a lereszelt fokhagymát, néhány pillanatig pirítjuk, majd a tűzről levéve, belekeverünk a csipetnyi pirospaprikát, és simára keverjük a kihűlt füstölt lével, melyből előzőleg a húst kiemeltük.
- A zöldbabhoz adjuk a rántást, valamint a kockákra vágott füstölt húst, valamint a babot, és puhára főzzük. (A folyadék mennyisége kb. 2 l legyen, levesbetétnek 1 tojásból készített galuskát főzhetünk bele, de anélkül is finom.)
- A főzés végén - ízlésünk szerint - ecettel ízesítjük, meghintjük apróra vágott kaporral, és belekeverjük - az előzőleg forró levessel felhígított - tejfölt. (Sózni valószínűleg nem szükséges, mert a füstölt hús leve elég sós.)
Mennyiség:
1 személyre