Füstös leves

Füstös leves

Hozzávalók

0/20Hozzávalók
  • a csipetkéhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
  • A répákat, karalábét, zellergumót, füstölt húst kis kockákra vágjuk. A megpárolódott hagymára rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, nagyon picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket és füstölthúst, valamint a TV paprikát, paradicsomot/pürét, és felöntjük kb. 3 l vízzel. (Ha van füstöltlénk, 0,5-1 litert - a sósságától függően - adhatunk a víz helyett.)
  • Megszórjuk őrölt borssal, nagyon kevés piros paprikával, a lestyánnal, és ha szükséges sóval, belekeverjük az Erős Pistát. Beletesszük az összekötött zeller- és apróra vágott petrezselyemzöldet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a füstölthús megpuhul.
  • Közben a tojást, lisztet és sót, összegyúrjuk, és elkészítjük a csipetkét. (ld. csipetke) Amikor a hús megpuhult, beleszórjuk a csipetkét, és a levest készre főzzük. Tálaláskor a szalonnapörccel megszórjuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 8 adag/2 111 kcal, 1 adag/263 kcal