Hozzávalók
Elkészítés
- A lazacszeleteket tálra rendezzük, borsot őrölünk rá, és megöntözzük citromlével.
- A zöldségeket (saláta, paradicsom, lilahagyma, uborka) megtisztítjuk, megmossuk, és ízlésünk szerint felaprózzuk.
- A fokhagymát nagyon finomra vágjuk és egy deciliter felforrósított olívaolajban halványra pirítjuk. A kihűlt a fokhagymás olajjal kicsit megöntözzük a halat, és a maradék olajból, citromlével, őrölt borssal, sóval és egy kevés vízzel salátaöntetet készítünk, mellyel tálaláskor a salátát meglocsoljuk.
- A tálat főtt tojással, citromgerezddel, (ha van, szardellagyűrűvel) és apróra vágott snidlinggel díszítjük, pirítóssal tálaljuk. (Ha maradt a fokhagymás olajból, a pirítósok tetejét sütés előtt kenjük meg vele.)
Mennyiség:
1 személyre