Frittata

Frittata

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A burgonyákat héjában megfőzzük, majd felszeleteljük. Az újhagymát/hagymát felszeleteljük, ha újhagymát használunk, annak a zöldjét is. A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük.
  • A visszamaradt szalonnazsírban - ha kevés lenne, adjunk hozzá olajat - a felszeletelt hagymát megdinszteljük. (Az újhagyma zöldjét még ne tegyük bele.) Ha a hagyma elkészült szűrőlapáttal szedjük ki, majd tegyük a serpenyőbe a felkarikázott burgonyát, és süssük át. Ha a burgonya is kész, tegyük vissza hozzá a hagymát, majd az újhagyma zöldjét, szalonnapörcöt és az apróra vágott petrezselymet.
  • A tojásokat villával keverjük habosra, sózzuk meg, majd ezt is öntsük a serpenyőbe. Süssük, amíg kissé megszilárdul. Szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal, tegyük 180 fokos sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt kicsit pirosodni kezd a tetején.
  • A sütőből kivéve tálra csúsztatjuk, és tortaszerűen szeleteljük. Friss kenyérrel tálalva finom vacsora, vagy bőséges reggeli.
Mennyiség: 1 személyre