Friss-sajtos pogácsa

Friss-sajtos pogácsa

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A cukrot a langyos tejbe keverjük, beleszórjuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  • A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojás sárgájával, a sóval, a friss sajttal, kb. 8 dkg reszelt trappista sajttal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk.
  • Félóra pihentetés után, lisztezett deszkán kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsák tetejét a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és a felét a maradék reszelt sajttal, a másik felét pedig a durvára tört olajos maggal szórjuk meg.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

48 db/3 054 kcal, 1 db/63 kcal