Fonott hotdog

Fonott hotdog

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tészta hozzávalóit összedagasztjuk, majd nyolc részre osztjuk. A részeket ovális alakúra és kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk.
  • A virsliket hosszában kettévágjuk, tetejüket bevágjuk, és a hézagba mustárt kenünk.
  • Minden tésztalapra 1-1 félbevágott lapkasajtot, 1-1 fél virslit fektetünk. A tészta két szélét 2,5 cm távolságra bevagdossuk a töltelékig. Először a két végét hajtjuk a virslire, majd után a tésztacsíkokkal felváltva "befonjuk" a virslit.
  • 15 percig pihentetjük, majd a rudak tetejét felvert tojással lekenjük, és meghintjük tetszés szerinti magokkal, sóval vagy sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Mennyiség: 1 személyre