Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összedagasztjuk, majd nyolc részre osztjuk. A részeket ovális alakúra és kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk.
- A virsliket hosszában kettévágjuk, tetejüket bevágjuk, és a hézagba mustárt kenünk.
- Minden tésztalapra 1-1 félbevágott lapkasajtot, 1-1 fél virslit fektetünk. A tészta két szélét 2,5 cm távolságra bevagdossuk a töltelékig. Először a két végét hajtjuk a virslire, majd után a tésztacsíkokkal felváltva "befonjuk" a virslit.
- 15 percig pihentetjük, majd a rudak tetejét felvert tojással lekenjük, és meghintjük tetszés szerinti magokkal, sóval vagy sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre