Hozzávalók
Elkészítés
- A meghámozott krumplik két végét egyenesre levágjuk, kb. 3-4 cm vastag karikákra daraboljuk és egy kisebb (kb. 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval) hengereket szúrunk ki belőlük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, ráhelyezzük a kiszúrt burgonya karikákat, és oldalanként 5-8 perc alatt megpirítjuk őket.
- Ekkor hozzáadjuk a vajat a leszárazott kakukkfüvet, valamint a felaprózott rozmaringot és a kissé szétnyomott fokhagymagerezdeket. Felöntjük a húslevessel / alaplével, ha szükséges sózzuk, és takarékon, fedő alatt kb. félórát pároljuk, amíg a krumpli megpuhul.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
A kiszúrás során leesett krumplidarabkákból tört burgonyát készíthetünk.