Fogas egészben sütve

Fogas egészben sütve

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a sütéshez:
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A megtisztított halat kb. 4 cm-ként rézsútosan bevagdossuk, megsózzuk, és félórát állni hagyjuk. Közben a fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a két evőkanál olajjal, és kívül-belül bekenegetjük vele a halat. Gerincét két helyen megroppantjuk, a pirospaprikával, borssal elkevert lisztben alaposan megforgatjuk, szájába egy burgonyát teszünk.
  • Olajat forrósítunk egy akkora serpenyőben vagy lábosban, amelybe a hal belefér. Amikor az olaj felforrósodott beletesszük a fogast úgy, hogy az edény oldalát követve félkörívben meghajoljon. Amikor az egyik oldala pirosra sült, óvatosan lapátkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Ha megsült, hasával lefelé tálra tesszük, vigyázva, hogy a "görbülete" megmaradjon.
  • Szájából a burgonyát kivesszük, és a helyére egy citromkarikát teszünk. Burgonyát (hasáb, hercegnő, petrezselymes, stb.) és majonézt kínálunk hozzá.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1 500 kcal, 1 adag/375 kcal