Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat és a karalábét kis kockákra vágjuk. A répákat és a karalábét annyi vízben, amennyi éppen ellepi, valamint a leveskockával feltesszük főni. (Ha primőr karalábénk van, kicsit később adjuk hozzá, mert rövidebb idő alatt puhul meg, mint a répa.)
- Mikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a zöldborsót is. A rántáshoz az olajon a lisztet világosra pirítjuk, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, majd levéve a tűzről felöntjük a tejjel, csomómentesre elkeverjük, és a főzeléket berántjuk.
- Folyamatosan kevergetve összeforraljuk, ízesítjük a cukorral, valamint ha szükséges sóval.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
3 adag/1 213 kcal, 1 adag/404 kcal