Hozzávalók
- a tetejére:
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat.
- A lisztet a kakaóporral, sütőporral és a sóval elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
- A muffin sütőt papírkapszlikkal kibéleljük, és mindegyiket félig megtöltjük a tésztával. (Célszerű ezt a műveletet egy fagylaltoskanállal végezni.) Ekkor minden "tálkába" egy-egy szem kimagozott meggyet teszünk.
- A maradék tésztával a muffin formákat 3/4 részig megtöltjük. (Sütés közben a tészta megemelkedik.)
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
- A tejszín-, cukrászhabot a vaníliás cukorral felverjük, habzsákba téve, vagy csak kanállal a muffinok tetejét megdíszítjük. A csokoládét felolvasztjuk, és a tejszínhabra csorgatjuk. (Ne legyen forró!) Végül megkoronázzuk egy-egy szem koktélcseresznyével vagy magozott meggybefőttel.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Az elkészítéshez 12 tálkás normál méretű muffinsütőt használtam.