Fekete-erdő muffin

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
  • a tetejére:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat.
  • A lisztet a kakaóporral, sütőporral és a sóval elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
  • A muffinsütőt papírkapszlikkal kibéleljük, és mindegyiket félig megtöltjük a tésztával. (Célszerű ezt a műveletet egy fagylaltoskanállal végezni.) Ekkor minden "tálkába" egy-egy szem kimagozott meggyet teszünk.
  • A maradék tésztával a muffinformákat 3/4 részig megtöltjük. (Sütés közben a tészta megemelkedik.)
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
  • A tejszín-, cukrászhabot a vaníliás cukorral felverjük, habzsákba téve, vagy csak kanállal a muffinok tetejét megdíszítjük. A csokoládét felolvasztjuk, és a tejszínhabra csorgatjuk. (Ne legyen forró!) Végül megkoronázzuk egy-egy szem koktélcseresznyével vagy magozott meggybefőttel.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Az elkészítéshez 12 tálkás normál méretű muffinsütőt használtam.