Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
- Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
- A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk. 190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen megpirul.
- A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
http://citromhab.blogspot.hu/