Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
Elkészítés
- A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, tehát a lisztet, a porcukrot, a sütőport, egy csipet sót és 2 teáskanálnyi fahéjat. Ha jól elvegyültek a hozzávalók, akkor mehet hozzá apró darabokban a vaj, majd hozzáadhatjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Homogén masszává gyúrjuk össze az egészet, majd két részre szedjük a tésztánkat, és 20 percig pihentetjük a hűtőben.
- Ezt követően kinyújtjuk mindkét felét a sütőforma méretére (28 cm átmérőjű). A sütőformát kivajazzuk, és belesimítjuk az első tésztalapot, majd megszórjuk búzadarával, hogy ne ázzon át a tészta a szilva levétől. A szilvákat félbevágjuk és kimagozzuk, majd a belsejükkel felfelé fordítva ráhelyezzük őket a tésztára. Ezután a fahéjat kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal, - ha nagyobb a citromunk elég a fele héját is lereszelni -, és ezzel a keverékkel megszórjuk a szilvákat, hogy mindenhova jusson.
- Beborítjuk a szilvákat a tészta másik felével, villával pár helyen beleszúrunk, hogy a gőz tudjon távozni, de be is rácsozhatjuk a sütemény tetejét.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, porcukorral szórjuk meg a tetejét.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
sobors.hu recept alapján