Fahéjas fátyol

Fahéjas fátyol

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a töltelékhez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikrónk, akkor tűzhelyen, egy tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. Ezután kevergessük egy villával, hogy a cukor feloldódjon, és egy picit visszahűljön. Langyosnak kell lennie.
  • Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, majd az élesztőt, és villával alaposan keverjük össze az egészet. Ezután fogunk egy fakanalat, és elkezdjük dagasztani. Ez két-három perces elfoglaltság lesz nagyjából. (A következőképpen csináltam: a tálat a konyhapultra tettem, a derekamnak támasztottam, egy kézzel fogtam, a másikkal pedig alulról, és oldalirányból pofozgattam a tésztát a fakanállal, míg szép sima nem lett, és kezdett elválni az edény falától.) Ezután meglisztezzük a tetejét, majd negyven percig pihentetjük a tálban, szobahőmérsékleten, egy konyharuhával letakarva.
  • Lisztezett felületen 30*50 centis téglalappá nyújtjuk, megkenjük az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral. (Fontos: a vajból és a fahájas cukorból is hagyjunk ki egy-egy evőkanálnyit, amit majd később a tetejére szórunk.)
  • A téglalapot hat egyenlő csíkra vágjuk (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyezzük. Így kapunk egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágunk óvatosan. Ezeket a kockákat élével kivajazott püspökkenyérsütő formába sorakoztatjuk. Tetejét megkenjük a maradék vajjal, és meghintjük a maradék fahéjas cukorral.
  • Újabb negyven percet pihentek letakarva, és olyan szépen meghíztak, hogy majdnem kitöltötték az egész formát. Ekkor 175 fokos sütőbe került, alul-felül sütés programra, és körülbelül 25-30 perc alatt készre sült.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/07/28/fahejas-fatyol-bogresen