
Hozzávalók
-
a fánkhoz:
- a krémhez:
- a tálaláshoz:
Elkészítés
- A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat majd, ha a vaj felolvadt, a lisztet. Alaposan elkeverjük, és kb. 3-4 percig - folyamatosan kevergetve - főzzük. A tűzről levéve langyosra kihűtjük.
- Ekkor egyenként - robotgéppel - belekeverjük a tojásokat, A masszát habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, fánkokat nyomunk. (A tészta a sütés során kb. négyszeresére fog nőni.)
- 200 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. (A sütés közben a sütőajtót nem szabad kinyitni.)
- A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, majd apránként a tejjel, és felforralva besűrítjük. A tűzről levéve elkeverjük benne az eperlekvárt, majd a krémet langyosra hűtjük.
- A pudingot -habzsákból - a kettévágott fánkok alsó részébe töltjük, megszórjuk az apróra vágott eperrel. Ha a krém teljesen kihűlt, a felvert tejszínhabot a pudingra nyomjuk, majd ráillesztjük a fánkok tetejét.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre