Epertorta sütés nélkül

Epertorta sütés nélkül

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és kb. 15 dkg-ot apró kockára vágunk belőle.
  • A habtejszínt robotgéppel kemény habbá verjük - mikor a hab kezd összeállni, akkor szórjuk bele a habfixet, felhasználásig hűtőbe tesszük. (A habtejszín mindig hideg legyen, és a robotgépet alacsony fordulatszámra állítsuk.)
  • A joghurtot és a zselatinfixet robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és alacsony fokozaton összekeverjük. Ehhez a joghurtos krémhez óvatosan hozzákeverjük a kockára vágott epret és a felvert tejszínt.
  • A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a rumot. Egy kisebb tortaforma (kb. 20 cm átmérőjű) oldalát és alját a rumos tejbe mártogatott babapiskótával kibéleljük, rátesszük az eperkrém felét, majd egy sor mártogatott babapiskóta, majd a krém másik fele következik.
  • A krémet elsimítjuk, és a torta tetejét szeletekre vágott eperszemekkel kirakjuk és a tortát a hűtőbe tesszük. A tasakon lévő előírás szerint  elkészítjük a zselét, amit a torta tetejére öntünk.  Két-három órán keresztül a hűtőben dermesztjük, de legjobb előző nap elkészíteni.
Mennyiség: 1 személyre