
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- A habhoz óvatosan kevergetve hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A keveréket sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe öntjük, 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
- A tésztát porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk.
- 15 dkg epret mixerrel pürésítünk, a pudingport a kristálycukorral elkeverjük, majd a tejjel csomómentesre keverjük. A tejes pudingport és az eperpürét lábosba tesszük, és pudingsűrűségűre beforraljuk.
- A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a citromlét, a kihűlt epres-pudingkrémet, az egészet jól elkeverjük, ha szükséges, adhatunk hozzá még cukrot vagy citromlét.
- A piskótát kitekerjük, megkenjük az epres krémmel, és meghintjük a maradék apróra vágott eperrel. A konyharuha segítségével visszatekerjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor ferdén szeleteljük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 14 szelet / 2438 kcal, 1 szelet 174 kcal