
Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a cukorral, a sütőporral és sóval elkevert liszttel. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belevegyítjük a tojássárgás masszába.
- A tésztából 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben külön-külön egy-egy lapot sütünk. (A tortaforma alját sütőpapírral béleljük ki.) A sütés után a formában kicsit állni hagyjuk, majd a tésztát késsel körben fellazítjuk, a sütőpapírt az aljáról lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez az epret turmixszoljuk, elkeverjük 6 evőkanál cukorral, és a cukor teljes oldódásáig melegítjük. Ekkor apránként belekeverjük a zselatinfixet, és kihűtjük.
- A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval felverjük, majd óvatosan a kihűlt eperhez adjuk.
- A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük, beletesszük az egyik piskótalapot, majd az oldalát vastagabb szeletekre vágott eperszemekkel kirakjuk. Egyenletesen elsimítjuk rajta az eperkrémet, majd befedjük a másik tortalappal.
- Legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megszilárduljon. Tálalás előtt a sütőpapírt eltávolítjuk, tetejét kedvünk szerint (tejszínhabbal, gyümölccsel, reszelt csokoládéval, stb.) feldíszítjük.
Mennyiség:
1 személyre