Eper-mascarpone krémes torta

Eper-mascarpone krémes torta

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a cukorral, a sütőporral és sóval elkevert liszttel. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belevegyítjük a tojássárgás masszába.
  • A tésztából 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben külön-külön egy-egy lapot sütünk. (A tortaforma alját sütőpapírral béleljük ki.) A sütés után a formában kicsit állni hagyjuk, majd a tésztát késsel körben fellazítjuk, a sütőpapírt az aljáról lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A krémhez az epret turmixszoljuk, elkeverjük 6 evőkanál cukorral, és a cukor teljes oldódásáig melegítjük. Ekkor apránként belekeverjük a zselatinfixet, és kihűtjük.
  • A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval felverjük, majd óvatosan a kihűlt eperhez adjuk.
  • A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük, beletesszük az egyik piskótalapot, majd az oldalát vastagabb szeletekre vágott eperszemekkel kirakjuk. Egyenletesen elsimítjuk rajta az eperkrémet, majd befedjük a másik tortalappal.
  • Legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megszilárduljon. Tálalás előtt a sütőpapírt eltávolítjuk, tetejét kedvünk szerint (tejszínhabbal, gyümölccsel, reszelt csokoládéval, stb.) feldíszítjük.
Mennyiség: 1 személyre