Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- Először a tésztát készítjük el. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, aztán gyorsan összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ezután a tésztát tegyük egy kis időre a hűtőbe, hogy kissé megkeményedjen, mert úgy sokkal könnyebb vele dolgozni. (Ha nem szilikon formát használunk, a sütiformákat kenjük ki vékonyan zsírral vagy vajjal.)
- Mindegyik formát béleljük ki egy-egy kb. cseresznye nagyságú tésztával. (Jól simítsuk rá a forma széleire, és ne tegyünk sok tésztát a formába, mert, megsülve nem lesz helye a krémnek!)
-
- Elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként beletesszük a többi hozzávalót, és egyneművé keverjük.
- A kihűlt diócskákat a krémmel megtöltjük, - legjobb habzsákba tenni a krémet - összeragasztjuk, és a tetejüket porcukorral meghintjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 54 db
Szoky konyhája nyomán