Diócska

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Először a tésztát készítjük el. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, aztán gyorsan összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ezután a tésztát tegyük egy kis időre a hűtőbe, hogy kissé megkeményedjen, mert úgy sokkal könnyebb vele dolgozni. (Ha nem szilikon formát használunk, a sütiformákat kenjük ki vékonyan zsírral vagy vajjal.)
  • Mindegyik formát béleljük ki egy-egy kb. cseresznye nagyságú tésztával. (Jól simítsuk rá a forma széleire, és ne tegyünk sok tésztát a formába, mert, megsülve nem lesz helye a krémnek!)
  • 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 10-12 percig, még forrón a formákból kiütögetjük. (A szilikonból nem szükséges, könnyebb lesz a krémmel megtölteni.)
  • Elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként beletesszük a többi hozzávalót, és egyneművé keverjük.
  • A kihűlt diócskákat a krémmel megtöltjük, - legjobb habzsákba tenni a krémet - összeragasztjuk, és a tetejüket porcukorral meghintjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 54 db
Szoky konyhája nyomán