Cukros-fahéjas rúd

Cukros-fahéjas rúd

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/14Utasítások
  • A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  • Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
  • Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is.
  • A tésztát alaposan kidolgozzuk.
  • Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
  • Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk.
  • A darabokat óvatosan gombócformára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük.
  • Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.
  • A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük.
  • Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  • A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
  • Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat, és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál fahéjjal.
  • A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.
  • Rácsra tesszük hűlni őket. (Készíthetjük a tésztát különböző töltelékekkel is pl.: vaníliás, nutellás, lekváros, stb.)
Mennyiség: 1 személyre