
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
- Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
- Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is.
- A tésztát alaposan kidolgozzuk.
- Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
- Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk.
- A darabokat óvatosan gombócformára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük.
- Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.
- A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük.
- Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
- Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat, és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál fahéjjal.
- A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.
- Rácsra tesszük hűlni őket. (Készíthetjük a tésztát különböző töltelékekkel is pl.: vaníliás, nutellás, lekváros, stb.)
Mennyiség:
1 személyre