
Hozzávalók
- a sütéshez:
- a szóráshoz:
- a tálaláshoz:
Elkészítés
- Az átszitált lisztet a cukorral, a tojások sárgájával, a sóval és annyi tejföllel, hogy a tésztánk rétestészta keménységű legyen, összegyúrjuk, majd - folpackba csomagolva - 1 órára a hűtőbe tesszük.
- Lisztezett gyúródeszkán késpenge (kb. 3 mm) vastagságúra nyújtjuk ki, és derelyevágóval 3-4 cm széles és 10 cm hosszú téglalapokra vagy rombuszokra vágjuk. A rombuszokat középen bevágjuk, és a nyíláson át a tésztát a sarkánál fogva átbújtatjuk, kissé megcsavarjuk, így lesz szép formája.
- Forró olajban a fánkok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre téve jól lecsepegtetjük. Megszórjuk vaníliás porcukorral és (rummal ízesített) baracklekvárral tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
összesen kb. 2.400 kcal