Csörögefánk (Forgácsfánk)

Csörögefánk (Forgácsfánk)

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a sütéshez:
  • a szóráshoz:
  • a tálaláshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az átszitált lisztet a cukorral, a tojások sárgájával, a sóval és annyi tejföllel, hogy a tésztánk rétestészta keménységű legyen, összegyúrjuk, majd - folpackba csomagolva - 1 órára a hűtőbe tesszük.
  • Lisztezett gyúródeszkán késpenge (kb. 3 mm) vastagságúra nyújtjuk ki, és derelyevágóval 3-4 cm széles és 10 cm hosszú téglalapokra vagy rombuszokra vágjuk. A rombuszokat középen bevágjuk, és a nyíláson át a tésztát a sarkánál fogva átbújtatjuk, kissé megcsavarjuk, így lesz szép formája.
  • Forró olajban a fánkok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre téve jól lecsepegtetjük. Megszórjuk vaníliás porcukorral és (rummal ízesített) baracklekvárral tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen kb. 2.400 kcal