
Hozzávalók
-
a tortalaphoz:
- mogyorókrém:
- csokikrém:
- a bevonáshoz és a díszítéshez:
- díszek: pl.
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat kikeverjük. A tojásfehérjét a folyamatosan hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. A habba belekeverjük a tojássárgákat, és apránként a sütőporral elkevert, átszitált lisztet is.
- Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, és a piskótamasszát belesimítjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25-30 percig sütjük. (A sütőajtót sütés közben ne nyitogassuk, mert a piskóta összeesik.) Pár percig hagyjuk a sütőben hűlni, majd a formából kivéve lisztezzük le, és rácsra téve hűtsük ki teljesen.
- Elkészítjük a krémeket: a darált mogyorót elkeverjük a cukorral, ráöntjük a forró tejet, elkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a vajjal és mascarponével habosra keverjük. Ezt követően a csokikrém hozzávalóit is habosra keverjük.
- A piskótalapot 3 lapba vágjuk, az egyik lapot a mogyorós, a másikat a csokis krémmel megtöltjük. Hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a vaníliás krémet a torta bevonásához. A hozzávalókat habosra keverjük és a torta tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk vele.
- Egy éjszakára hideg helyre tesszük a tortát, és másnap tetszésünk szerint feldíszítjük. (Jelen esetben tortaostyával, valamint tejszínhabbal.)
Mennyiség:
1 személyre