Csoki- és mogyorókrémes torta

Csoki- és mogyorókrémes torta

Hozzávalók

0/20Hozzávalók
    a tortalaphoz:
  • mogyorókrém:
  • csokikrém:
  • a bevonáshoz és a díszítéshez:
  • díszek: pl.

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat kikeverjük. A tojásfehérjét a folyamatosan hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. A habba belekeverjük a tojássárgákat, és apránként a sütőporral elkevert, átszitált lisztet is.
  • Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, és a piskótamasszát belesimítjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25-30 percig sütjük. (A sütőajtót sütés közben ne nyitogassuk, mert a piskóta összeesik.) Pár percig hagyjuk a sütőben hűlni, majd a formából kivéve lisztezzük le, és rácsra téve hűtsük ki teljesen.
  • Elkészítjük a krémeket: a darált mogyorót elkeverjük a cukorral, ráöntjük a forró tejet, elkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a vajjal és mascarponével habosra keverjük. Ezt követően a csokikrém hozzávalóit is habosra keverjük.
  • A piskótalapot 3 lapba vágjuk, az egyik lapot a mogyorós, a másikat a csokis krémmel megtöltjük. Hűtőbe tesszük.
  • Közben elkészítjük a vaníliás krémet a torta bevonásához. A hozzávalókat habosra keverjük és a torta tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk vele.
  • Egy éjszakára hideg helyre tesszük a tortát, és másnap tetszésünk szerint feldíszítjük. (Jelen esetben tortaostyával, valamint tejszínhabbal.)
Mennyiség: 1 személyre