Csőben sült zöldbab

Csőben sült zöldbab

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
  • a besamel mártáshoz:
  • a tepsi kikenéséhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
  • A mártáshoz a felhevített vajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva felöntjük a tejjel. Sózzuk, majd visszatesszük a tűzhelyre, és a mártást besűrítjük. Amikor elérte a kellő sűrűséget, belekeverjük a tejszínt, a tojássárgákat, a sajtot, ízesítjük borssal, szerecsendióval.
  • Egy tűzállótál alját pici vajjal kikenünk, beszórjuk zsemlemorzsával, ráhalmozzuk a zöldbabot, és ráöntjük a besamel mártást.
  • Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (Gazdagabbá tehetjük az ételt, ha a zöldbabhoz kockára vágott főtt sonkát/tarját, vagy füstölt kolbászt keverünk.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1645 kcal, 1 adag/411 kcal