Hozzávalók
- a besamel mártáshoz:
- a tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
- A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
- A mártáshoz a felhevített vajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva felöntjük a tejjel. Sózzuk, majd visszatesszük a tűzhelyre, és a mártást besűrítjük. Amikor elérte a kellő sűrűséget, belekeverjük a tejszínt, a tojássárgákat, a sajtot, ízesítjük borssal, szerecsendióval.
- Egy tűzállótál alját pici vajjal kikenünk, beszórjuk zsemlemorzsával, ráhalmozzuk a zöldbabot, és ráöntjük a besamel mártást.
- Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (Gazdagabbá tehetjük az ételt, ha a zöldbabhoz kockára vágott főtt sonkát/tarját, vagy füstölt kolbászt keverünk.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1645 kcal, 1 adag/411 kcal