Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és szükség szerint daraboljuk.
- A csirkeaprólékot szintén átöblítjük, és kb. 2,5 l vízzel feltesszük főni. Ha felforrt lehabozzuk, és gyöngyözve, lassú tűzön főzzük.
- A zöldségeket (burgonya, karfiol, petrezselyem kivételével), fűszereket hozzáadjuk, és majdnem készre főzzük. Ekkor beletesszük a burgonyát, a karfiolt és a csokorba kötött petrezselymet is. Készre főzzük a levest. Levesbetétként májgombócot, grízgaluskát vagy főtt tésztát adhatunk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Az aprólékhoz tartozó csirkemájat levesbetét készítéséhez (májgombóc) használjuk fel. Ha más levesbetétet szeretnénk, a májat is a többi aprólékkal együtt főzzük meg.