Csirkeaprólék leves

Hozzávalók

0/19Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és szükség szerint daraboljuk.
  • A csirkeaprólékot szintén átöblítjük, és kb. 2,5 l vízzel feltesszük főni. Ha felforrt lehabozzuk, és gyöngyözve, lassú tűzön főzzük.
  • A zöldségeket (burgonya, karfiol, petrezselyem kivételével), fűszereket hozzáadjuk, és majdnem készre főzzük. Ekkor beletesszük a burgonyát, a karfiolt és a csokorba kötött petrezselymet is. Készre főzzük a levest. Levesbetétként májgombócot, grízgaluskát vagy főtt tésztát adhatunk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Az aprólékhoz tartozó csirkemájat levesbetét készítéséhez (májgombóc) használjuk fel. Ha más levesbetétet szeretnénk, a májat is a többi aprólékkal együtt főzzük meg.