Csípős halfilé zöldséges üvegtésztával

Csípős halfilé zöldséges üvegtésztával

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
  • a páchoz:
  • a tésztához:

Elkészítés

0/8Utasítások
  • A gyömbért meghámozzuk, a csilipaprikák magját kiszedjük, majd mindkettőt összevágjuk.
  • Aprítógépbe tesszük, rászórjuk a petrezselymet, fokhagymát, ráöntjük a lime levét, az 1 dl olajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összezúzzuk.
  • A halat tetszés szerinti nagyságúra szeleteljük, ráöntjük a fűszeres pácot, megkeverjük, hogy a pác a halat mindenhol beborítsa, és lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük.
  • A hal sütéséhez kevés olajat forrósítunk, és a szeleteket megsütjük.
  • A körethez a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk, pici olajon roppanósra pirítjuk.
  • A gombát felszeleteljük, és szintén kevés olajon, sóval, borssal addig pirítjuk, amíg zsírjára sül.
  • Az üvegtésztát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és elkeverjük a paprikával, gombával, valamint a szójaszósszal és kevés balzsamecettel.
  • Frissen sült halat a zöldséges tésztakörettel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag/1836 kcal, 1 adag/918 kcal