Hozzávalók
- a kenéshez:
Elkészítés
- Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (a kakaópor kivételével) alaposan kidagasztjuk a tésztát.
- Kétfelé vesszük, az egyik felébe belekeverjük a kevés vízzel elkevert kakaóport.
- Mindkét tésztát langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt a fehér és a kakaós tésztát is kettéosztjuk.
- Az egyik fehér tésztagombócot kinyújtjuk, ráhelyezzük az egyik kinyújtott kakaós tésztát, és feltekerjük. Enyhén kiolajozott formába tesszük.
- Ugyanígy készítjük el a másik kalácsot is.
- Letakarva - legalább fél órát - újrakelesztjük, majd felvert tojássárgával lekenjük.
- Előmelegített sütőben 165 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Mennyiség:
1 személyre