Csíkos kalács

Csíkos kalács

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/8Utasítások
  • Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (a kakaópor kivételével) alaposan kidagasztjuk a tésztát.
  • Kétfelé vesszük, az egyik felébe belekeverjük a kevés vízzel elkevert kakaóport.
  • Mindkét tésztát langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
  • Ha megkelt a fehér és a kakaós tésztát is kettéosztjuk.
  • Az egyik fehér tésztagombócot kinyújtjuk, ráhelyezzük az egyik kinyújtott kakaós tésztát, és feltekerjük. Enyhén kiolajozott formába tesszük.
  • Ugyanígy készítjük el a másik kalácsot is.
  • Letakarva - legalább fél órát - újrakelesztjük, majd felvert tojássárgával lekenjük.
  • Előmelegített sütőben 165 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Mennyiség: 1 személyre