Csavart fánk

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a sütéshez:
  • a tálaláshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az élesztőt a porcukorral együtt a langyos tejben elkeverjük. A lisztbe belevegyítjük a sót, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojásokat a vajat. Lágy tésztát gyúrunk belőle, simára dagasztjuk, majd duplájára hagyjuk kelni.
  • A tésztát 20 részre osztjuk, majd lisztezett felületen kb. 35 cm hosszú rudakat sodrunk belőle. Kettéhajtjuk őket, majd sodorva megformázzuk a fánkokat. Lisztezett deszkára helyezzük, és konyharuhával letakarva 40 percig újrakelesztjük őket. Minél tovább kel, annál könnyebb lesz a tészta.
  • Közepesen forró, bő olajban kb. 1,5-2 perc alatt kisütjük a fánkok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőre szedjük.
  • Porcukorral megszórva, lekvárral kínáljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

20 db, 1 db/150 kcal