Hozzávalók
- a tetejére:
Elkészítés
- A vaníliarudat félbevágjuk, belsejét kikaparjuk és a héjával együtt a tejszínhez adjuk.
- A tejszint forróra melegítjük - de nem forraljuk fel - majd a tűzről levéve kissé kihűtjük.
- Amíg a tejszín hűl, a tojássárgákat a cukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzávegyítjük a kissé meghűlt tejszínt (ha rúd helyett vanília kivonatot használunk, ekkor adjuk hozzá).
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük, a krémet, melyből a vaníliarudat kivettük, szuflé- vagy kisebb üvegtálkákba töltjük.
- A tálkákat egy magasfalú tepsibe helyezzük, és annyi forró vizet öntünk alá, hogy az a formák 2/3-áig érjen.
- A tepsit a sütőbe rakjuk, és a krémet kb. 40-50 percig sütjük.
- Ezalatt az idő alatt a krém remegőssé válik, teteje kissé megbarnul.
- A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd 1-2 órára - de lehet egy teljes napra is - letakarva, hideg helyre tesszük.
- Tálaláskor a krém tetejét meghintjük cukorral, és karamellizáló pisztollyal (vagy grill alatt) a cukrot a krém tetejére karamellizáljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
3 adag/1287 kcal, 1 adag/429 kcal