Citromtorta (Rachel Allen)

Citromtorta (Rachel Allen)

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
    az omlós tésztához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/10Utasítások
  • A lisztet a vajjal és a porcukorral gyorsan összemorzsoljuk, és a felvert tojásból annyit adunk hozzá, hogy a tészta nagyjából összeálljon.
  • Folpackba csomagoljuk, korong alakúra lapítjuk, és minimum 30 percre a hűtőbe tesszük.
  • Ha a tészta lehűlt, folpack lapok között kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, az alsó folpack lapot lehúzzuk és a felső fólia segítségével egy kb. 28 cm átmérőjű formába terítjük.
  • A tésztát a formában szépen eligazgatjuk, a fóliát lehúzzuk, és a forma peremén túlnyúló tésztát levágjuk.
  • A tésztát alufóliával lefedjük (a folpack nem igazán jó erre a célra, mert egyes fóliák a hő hatására megolvadnak), és az un. "vaksütéshez" szárazbabbal, lencsével kibéleljük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.
  • Kivesszük a sütőből, fóliástól együtt eltávolítjuk a babot, a tésztát a félretett tojással lekenjük, és pár percre visszatesszük a sütőbe.
  • A krémhez a tojásokat a cukorral kikeverjük, belereszeljük a citromhéjat, és apránként hozzáadjuk a citrom- és narancslevet, majd a tejszínt.
  • Jól elkeverjük, ha kissé savanyúnak találjuk, tehetünk még hozzá cukrot.
  • A krémet a tésztára öntjük, az időközben 160 fokra mérsékelt sütőbe toljuk, és középső bordán, kb. 35-40 percig sütjük. (Akkor jó, ha a teteje még egész kicsit rezgős.)
  • Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 10 szelet/2867 kcal, 1 szelet/286 kcal