Hozzávalók
Elkészítés
- Először elkészítjük a citromos cukorszirupot: a vizet 5 dkg kristálycukorral és egy citrom levével addig forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. Félretesszük és lehűtjük.
- A krémhez a tejszínt kemény habbá felverjük. A mascarponét ízesítjük a porcukorral, egy citrom reszelt héjával, valamint ízlés szerinti citromlével. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt.
- Az előkészített poharak, vagy egy üvegtál aljára egy sor cukorszirupba mártott babapiskótát teszünk. Erre krémet kanalazunk, majd megint a megmártott piskóta következik. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, de a legfelső réteg mindig krém legyen.
- Tetejét reszelt citromhéjjal, citromkarikával vagy koktél cseresznyével díszíthetjük. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.
Mennyiség:
1 személyre