Citromos-tiramisu pohárkrém

Hozzávalók

0/6Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Először elkészítjük a citromos cukorszirupot: a vizet 5 dkg kristálycukorral és egy citrom levével addig forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. Félretesszük és lehűtjük.
  • A krémhez a tejszínt kemény habbá felverjük. A mascarponét ízesítjük a porcukorral, egy citrom reszelt héjával, valamint ízlés szerinti citromlével. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt.
  • Az előkészített poharak, vagy egy üvegtál aljára egy sor cukorszirupba mártott babapiskótát teszünk. Erre krémet kanalazunk, majd megint a megmártott piskóta következik. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, de a legfelső réteg mindig krém legyen.
  • Tetejét reszelt citromhéjjal, citromkarikával vagy koktél cseresznyével díszíthetjük. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.
Mennyiség: 1 személyre