
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 cipóba osztjuk.
- A cipókat egyesével vékonyra kinyújtjuk, és egy vajazott, lisztezett tepsi hátoldalán, 180 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük. (kb. 6-8 perc)
- A krémhez a vajat a porcukorral, citromhéjjal, citromlével és a vaníliával habosra kikeverjük.
- A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre felfőzzük. (Én mikróban szoktam készíteni.)
- Ha kihűlt, a vajas krémhez adjuk, és ismét habosra keverjük.
- A lapokat a krémmel megtöltjük, de csak másnap szeleteljük, addigra a tészta megpuhul.
- Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.
Mennyiség:
1 személyre