Citromos szelet

Citromos szelet

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 cipóba osztjuk.
  • A cipókat egyesével vékonyra kinyújtjuk, és egy vajazott, lisztezett tepsi hátoldalán, 180 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük. (kb. 6-8 perc)
  • A krémhez a vajat a porcukorral, citromhéjjal, citromlével és a vaníliával habosra kikeverjük.
  • A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre felfőzzük. (Én mikróban szoktam készíteni.)
  • Ha kihűlt, a vajas krémhez adjuk, és ismét habosra keverjük.
  • A lapokat a krémmel megtöltjük, de csak másnap szeleteljük, addigra a tészta megpuhul.
  • Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.
Mennyiség: 1 személyre